Mietelmiä Eri Aihealueista

Tärkeimpiä viisauksia lienee on se, että kohtelet toisia niin kuin haluat, että sinua kohdeltaisiin.
Eli saman lauseen merkityksen ajaa sanonta: "Niin metsä vastaa kun sinne huudetaan."

Voiman valoisalle puolelle kuuluu ainakin nämä asiat: rakkaus, rauha, epäitsekkyys, kohteliaisuus, viisaus, avuliaisuus, lempeys, kärsivällisyys ja hyväntekeväisyys, sekä anteeksi antaminen (tämä on tapauskohtaista).

Voiman pimeälle puolelle taas kuuluu kaikki negatiivinen asia: viha, pettäminen, itsekkyys, tyhmyys, kunnianhimo, valehtelu, kärsimättömyys, pahuus, narsismi, kaasuvalotekniikka (gaslightning-tekniikka) ja kostonhimo.

Voidaanko sinusta sanoa esimerkiksi näin: "Meidän pojalla on tietokone, hän on taitava atk:ssa ja matematiikassa, mutta hän valehtelee ja pelaa pelejä kouluajalla."

Tai vaikkapa näin: "Meidän Lissu osaa pitää huolta koirastamme, hänellä on uusi kännykkä mutta hän nimittelee sisaruksiaan ja hän polttelee salaa tupakkaa."

Jos nyt puhutaan rakkaudesta, se ei muistele kärsimäänsä pahaa, kokemaansa vääryyttä tai osakseen saamaansa ivaa. Hyvät teot ja kehut tekevät vahvan siitä, jota on syyttä vainottu, hyvät menestyvät ja vahvistuvat, kaikki arvostavat heitä luotettavina ja osaavina ihmisinä; kun taas ilkeät ihmiset heikentyvät, heidän aiheuttamansa vääryydestään he saavat maksaa aikanaan hirveän hinnan, valehtelijoihin ei lopulta luota enää kukaan ja valehtelijat menettävät kaiken sen, minkä he valheillaan itselleen ovat haalineet toisten ihmisten hyvyyttä törkeästi hyödyntäen.

Alla oleva ohje koskee nimenomaan irc-verkkoa!
Jos joku herjaa tai provosoi sinua, ole niin kuin mitään ei olisi sattunutkaan, irkissä paras keino on tämä: /ignore <nick> joka estää sinua näkemästä ei-toivotun henkilön viestinnät. Ignoren käyttö toimii myös osoitemaskin mukaan (hostmask) eli jos laitat: /ignore *!*@*.dip0.t-ipconnect.de niin ignoreen menee kaikki *.dip0.t-ipconnect.de loppuiset hostit riippumatta nickistä tai hostin alkuosasta jossa .de viittaa Saksan maatunnukseen. Joskus voi olla vaikea torjua trollausta tai flametusta, koska joskus ihan sivullisetkin saattavat "osallistua" chattailuun. Trollauksella voi olla päämääränä saada toinen sanomaan jotain harkitsematonta, jotta taas voidaan keksiä jokin lisä-trollaus. Ihan kuten itse Jukka Korpela totesi, niin: "Älä ruoki trollia!"

Mietelauseita, nämä kirjoitin puhtaaksi koneelle aikanaan vanhalta ylä-asteen lopuksi saadulta paperilta:
- Joka saa osakseen ivanaurua, oppii pelkäämään.
- Joka saa osakseen arvosteluja, oppii tuomitsemaan.
- Joka saa osakseen epäluottamusta, oppii pettämään.
- Joka saa osakseen vihamielisyyttä, oppii hyökkäämään. (Esim. toisen vihamielisen ihmisen käytös voi tuoda mieleesi himon lyödä tätä jollain.)
- Joka saa osakseen hellyyttä, oppii rakastamaan. (Voidaan myös tulkita: Jalo käytös toista kohtaan on aitoa hyvyyttä.)
- Joka saa osakseen rohkaisua, oppii luottamaan itseensä.
- Joka saa osakseen totuuden, oppii ymmärtämään oikeutta. (Sekä oppii olemaan oikeudenmukainen.)
- Joka saa osakseen kiitosta, oppii olemaan kiitollinen. (Eli jos lasta kehutaan jostain asiasta, hän luultavasti aikuisiälläkin osaa kiittää/kehua ihmisiä)
- Joka näkee annettavan omastaan muille, oppii olemaan huomaavainen.
- Joka saa osakseen tietoa, oppii tuntemaan viisauden.
- Joka saa osakseen kärsivällisyyttä, oppii olemaan kärsivällinen.
- Joka elää onnellisena, tulee löytämään rakkauden.
- Kun koet kaiken ympärilläsi lohduttomana ja näet vain kielteisiä asioita elämässäsi, ala ajattelemaan kaikkea niitä hyviä asioita elämässäsi ja mielesi valtaakin kiitollisuus.

Nämä mietelauseet jaettiin A4-arkilla 20.5.1997 ylä-asteen 9C luokan oppilaille kun itse olin silloin murrosiässä. On toki ymmärrettävää, että jokaisella meistä on, tai on joskus ollut uhmaikä, niin oli minullakin mutta olin itse siihen aikaan melkoinen naureskelija ja toki itsekin piti saada kokeilla sauhuttelua "kun kaveritkin teki" ja sanotaan että olen vain noin kaksi askia tupakkaa polttanut itse koska tupakointi on epäterveellistä ja altistaa erityisesti keuhkosyövälle, mutta myös muita riskejä on, joille sauhuttelu altistaa: Verenkierron heikentyminen, eliniän lyhentyminen, ihon normaalia nopeampi vanhentuminen ja ihon kunnon heikentyminen. Tietysti merkittävimpiä haittoja keuhkosyövän ohella on myös hengitystietaudit ja muut eri syöpälajit. Jos et polta, hyvä niin; jos taas poltat, niin välttämättä ei ole myöhäistä lopettaa tupakointia erilaisilla nikotiininkorvaustuotteilla (esim. nikotiinilaastari). [Lähde:
Wikipedia, tupakka
]

Seuraava kappale on aikuisemmille ihmisille:

Luin itse jokin aika sitten Internetin kautta, olikohan Iltalehdessä tai -sanomissa, jossa oli vinkkejä nuorena pysymiseen. Itse olen sitä mieltä, kun olen ollut peliadminina toisinaan nuorten kanssa tekemisissä, niin silloin ei tule tunnetta, että on vanha. Itse koen oudoksi, kun on useita taatusti minua nuorempia ja itse ole 1980-luvulla syntynyt; jotka sanovat joskus, että "vanhuus ei tule yksin". Tämä on aika väärä ajatus antaa valta ns. heikolle minäkuvalle. Siksi onkin ihan hyvä olla lasten ja nuorten seurassa eikä heittäydy siihen "vanhaan minään" joka olisi negatiivinen minäkuva. Voisi jopa Iltapulua mukaillen sanoa, että heittäydy vain lapsekkaaksi, niin oudolta kuin se kuulostaakin. Kun sallit tätä tietä positiivisen minäkuvan, niin pysyt nuorekkaana ja tutkimusten mukaan ne, jotka ovat usein lasten ja nuorten parissa, säilyvät itsekin nuorekkaina paremmin. Sitten koita olla reipas, liiku ihan kuin olisit nuorempi.

Pidä itsellesi sopivia, sinulle nuorekkaan ulkonäön antavia vaatteita, vältä sellaisia vaatteita, jotka vanhentavat sinua. Liikkumisesta puheen ollen; harrastuksena itse harrastan lumettomina aikoina suunnistamista, toisinaan varjonyrkkeilyä jossa lyödään "tyhjää" ilman vastustajaa tai nyrkkeilysäkkiä. Eli varjonyrkkeilyssä näytetään lyövän tosissaan, mutta mihinkään ei silti isketä.

Itse mietin tässä jokin aika sitten, että mikähän voisi tehdä ihmisen rasittuneeksi? No ainakin liika stressi on sellainen. Kannattaisi silloin heittää pois kaikki negatiiviset ajatukset, kuten tunteet jotka ovat ikäviä; rentoudu vaikka lempimusaa kuunnellen, ala kirjoittamaan vaikka kirjaa (ellet aiemmin ole) tapahtumista joissa olet ollut, jälkikäteen on sitten hauska muistella mukavia muistoja. Toinen tapa on harrastaa videovirtautusta paikoissa, joissa käy, toki niissä rajoissa joissa kuvaus on sallittua. Sinua ei voida kieltää kuvaamasta julkisella paikalla ellei sitä erikseen ja selvästi kielletä. Vartijalla ei ole valtuuksia vaatia sinua poistamaan kuvia kännykästäsi tai kamerastasi, saat toki pitää kuvat; mutta julkaisu on eri asia.

No yleensäkin, kokeile jotain uutta; itse tosiaan kokeilin varjonyrkkeilyä ja sitä ennen kirjoittelua joka nyt on parantanut paljon sitten 2004 vuoden. Jos esimerkiksi sci-fi kiinnostaa kirjoitelman tyylisuuntana, lueskele Tieteen Kuvalehtiä, vanhoja ja uusia, voit saada niistä inspiraation jutuillesi. Tämä vain esimerkkinä. Jos on pakko saada tietää naisten touhuista, niin seuraa foorumeita, joissa on naisenemmistö, osta naisille tarkoitettu lehti, lue blogeja jotka on suunnattu naisille... Niin ja naiset huom! Tehkää samoin mutta seuratkaa niitä nettisivuja, lehtiä, blogeja, jotka on miehille tarkoitettuja enempi.