Synirc

Suomalainen synIRC palvelin: irc.naamio.fi tai vaihtoehtoisesti: naamio.fi.eu.synirc.net jonne yhdistäminen tapahtuu esim. irssissä komennolla: /connect irc.naamio.fi tai sitten näin: /connect -ssl irc.naamio.fi joista viimeksi mainittu käyttää salattua yhteyttä. Tällöin verkkoon liittyjä saa käyttäjämoodin +z ja whois-tiedoissa lukee tyyliin: "Is using a secure connection."

OperServ
= Tämä on palvelu jota IRC-operaattorit käyttävät eri komentoihin joka helpottaa heidän verkkotyöskentelyään. OperServ-bottia ei voi käyttää paikalliset operaattorit, eikä se ole tarkoitettu normaalien irkkaajien käyttöön.

NickServ = NickServ on käyttäjille suunnattu verkkopalvelu joka on SynIRC-verkon lisäksi myös Freenode-verkossa. Siihen voi rekisteröidä oman nimimerkkinsä (nick tai nickname) joka näkyy kaikille verkossa. Sama palvelubotti pitää huolen ettei nickiäsi voi käyttää kukaan muu kuin sinä itse. Jos valitset nimimerkin joka on jo varattu, saat huomautuksen englanniksi jossa sinua kehotetaan vaihtamaan nimimerkkisi ellei se ole sinun.

ChanServ = Tätä käytetään kanavien ylläpitoon niin Freenoden kuin SynIRC-verkossakin. Tämän avulla voi estää kanavan valtaamisen (takeover) ja määrittämään omille kanavilleen operaattorin- ja adminin-oikeuksia. Tämän botin käyttäminen edellyttää, että olet rekisteröitynyt NickServ botille ensiksi.

MemoServ = Tämä botti toimii apuvälineenä myös Freenodessa. Sitä käytetään tallentamaan ja välittämään viestit toiselle käyttäjälle vaikka tämä ei olisikaan verkossa juuri sillä hetkellä.

HostServ = Hostien apubotti, jota on käytetty pääasiassa sallimaan käyttäjien rekisteröidä itselleen vhosteja (virtual host) jolloin heidän oikea IP:nsä irkissä on piilotettu vhostin suojaan.